Faworki z karpia bez ości. Świąteczny przepis na rybę

Faworki z karpia będą hitem na wigilijnym stole! Nie dość, że świetnie smakują i są szybkie w przygotowaniu, to jeszcze genialnie się prezentują.
Karp na święta- jak zrobić?
Na wigilijnym stole jest kilka tradycyjnych potraw, bez których trudno wyobrazić sobie wspólne biesiadowanie w gronie najbliższych. Na tej liście z pewnością znajduje się m.in. karp, którego można przygotować na wiele ciekawych sposobów. My w tym roku postanowiliśmy zaszaleć i przygotowaliśmy karpia w formie faworków, którym towarzyszy przepyszny sos.
Jak zrobić karpia bez ości?
Jak przygotować karpia bez ości? Są dwa sposoby, które to umożliwią. Po pierwsze, można kawałki ryby ponacinać i przewinąć jak faworki. Ten sposób dzisiaj wykorzystaliśmy, żeby stworzyć pyszne danie.
Innym sposobem jest smażenie ryby w bardzo wysokiej temperaturze. Wysoka temperatura oraz działanie ciśnienia jakie ona wytwarza powoduje rozpad drobnych haczykowatych ości.
Sos na bazie jabłek i jajek do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Choinki z ciasta francuskiego
Komentarze