Gigantyczny cordon bleu

gigantyczny cordon bleu

Gigantyczny cordon bleu stanie się hitem w każdym domu. Kiedy go robimy, znika z talerzy w mgnieniu oka i nasi goście zawsze proszą o dokładną recepturę. Ty również nie możesz przegapić tego przepisu 🥰

Zanim jednak przejdziemy do szczegółów dzisiejszego przepisu, musimy w kilku słowach wyjaśnić czym tak naprawdę jest cordon bleu. Otóż danie to wywodzi się z kuchni szwajcarskiej, a dokładnie jego początki sięgają lat 40. XX wieku. I jest to mięsne danie w panierce, które składa się ze sznyclów cielęcych, sera i szynki. Z biegiem lat powstały różne modyfikacje tej mieszanki.

I tak też będzie właśnie dzisiaj. Nie przygotujemy tradycyjnego przepisu, a wersję z filetem z indyka w roli głównej. Gwarantujemy jednocześnie, że danie będzie smakowało obłędnie, dlatego już dziś możesz przygotować naszą ciekawą propozycję.

Zobacz także: Soczysty schab pieczony w kapuście z boczkiem i cebulą


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×