Jabłkowe naleśniki z dodatkami w kilka minut. Pomysł na śniadanie na słodko

błyskawiczne jabłkowe naleśniki z dodatkami

Jabłkowe naleśniki, czyli ciasto naleśnikowe z dodatkiem jabłek, które stały się składnikiem ciasta! W takiej formie ich jeszcze nie jadłeś.

Jabłkowe naleśniki. Jak zrobić? Przepis na szybkie śniadanie

Podstawą naszego śniadania na słodko są jabłkowe naleśniki. Warto więc przygotować je perfekcyjnie. Dzisiaj przygotowaliśmy je w nieco innej odsłonie. Jabłka wylądowały w ich wnętrzu, zblendowane razem z jajkami i mąką. Nadają ciastu pysznego smaku i dodatkowej delikatności, którą pokochasz od pierwszego kęsa.

Każdy ma swój sprawdzony sposób na serwowanie placków. Nasze jabłkowe naleśniki podaliśmy z kremowym mascarpone, chrupiącymi orzechami, dżemem i masłem orzechowym. Naleśniki na bogato? Uwielbiamy to!

Przepis na jabłkowe naleśniki – składniki, przygotowanie znajdziecie poniżej.

Ciasto naleśnikowe do naszego przepisu przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Zobacz także: Deser bez pieczenia z ferrero rocher


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×