Jajecznica z papryką i parówkami. Pomysł na pyszne śniadanie

Jajecznica to świetny pomysł na śniadanie. W takiej formie jeszcze jej nie widziałeś. Dzięki nietypowej formie przypomina obrazek. Taka jajecznica to ciekawy pomysł na urozmaicenie codziennych śniadań.
Jajecznica z papryką i parówkami. Przepis, składniki, przygotowanie. Jakie parówki wybrać?
Chociaż parówki wciąż budzą wiele kontrowersji i można znaleźć wiele osób, które uznają parówki za zło ostateczne. Od lat jednak dużo zmienia się w sklepach i bez większego problemu znajdziesz parówki o bardzo dobrym składzie.
Najważniejszą rzeczą jest to, ile mięsa znajdziesz w parówkach. Im więcej, tym lepiej! Minimum to 90%. Unikaj parówek, które w składzie mają mięso oddzielone mechanicznie (MOM) i których lista składników jest bardzo długa. Woda, sól, przyprawy, brak azotynu sodu, to najlepsze wyznaczniki.
Wbrew pozorom, znalezienie takich parówek nie jest trudne i są w każdej Biedronce czy Lidlu. Wystarczy po prostu czytać składy, a nasze wybory jedzeniowe nie będą złe.
Jajecznica z parówkami i papryką – jak zrobić?
Do naszej jajecznicy dorzuciliśmy też paprykę. Nie dość, że dzięki temu potrawa stała się bardziej kolorowa, to na dodatek dostarczyliśmy więcej witamin. Papryka słynie z dużej ilości prowitaminy A. Dodatkowo jest także dobrym źródłem witamin C oraz E i zawiera dużo kwasu foliowego.
Pomysł na śniadanie – jajecznica z papryką i parówkami poniżej.
Komentarze