Kieszonki z ciasta francuskiego na słodko – z budyniem i owocami. Zrobisz je w mniej niż 30 minut

Kieszonki z ciasta francuskiego to szybki pomysł na coś słodkiego. Idealne rozwiązanie, gdy zamarzy Ci się mały deser do popołudniowej kawy, słodkie drugie śniadanie lub gdy właśnie odebrałeś telefon z informacją, że wpadną niezapowiedziani goście.
Warto mieć w swoim domu arkusz ciasta na niespodziewane okazji. Kieszonka z ciasta francuskiego z budyniem i owocami to jedna z pyszności, której przygotowanie nie zajmie Ci zbyt dużo czasu. W końcu przyjemnie jest ułatwić sobie życie, prawda? Nasz przepis na kieszonki zdecydowanie się sprawdzi.
Kieszonki z ciasta francuskiego na słodko – z budyniem i owocami. Jak zrobić?
Wszystkie składniki możesz z powodzeniem trzymać w swoim domu. Ciasto francuskie do kieszonek na słodko bez problemu możesz przechowywać w oryginalnym opakowaniu nawet do 18 miesięcy (oczywiście w zamrażarce). Jeśli nie masz czasu na przygotowanie budyniu, to możesz sięgnąć nawet po taki, który robi się w kilka chwil w kubku, przez zalanie gorącą wodą. Oczywiście, klasyczna budyniowa masa jest smaczniejsza, ale w tym przypadku nikt nie zauważy dużej różnicy.
Ciasto francuskie, budyń i owoce to idealne połączenie. Te ostatnie nieco przełamią słodki smak i świetnie będą komponować się z chrupiącym ciastem.
Jakie owoce wybrać do kieszonki z ciasta francuskiego? Odpowiedź jest banalnie prosta: Twoje ulubione! Możesz pobawić się kolorami, żeby kieszonki z ciasta francuskiego wyglądały jeszcze apetyczniej.
Te kieszonki w naszym gronie mają żartobliwą nazwę „Twoje ulubione”. Ulubiony budyń, ulubione owoce- inwencja twórcza należy do Ciebie 🙂
Kieszonki z ciasta francuskiego zrobisz na słodko w 30 minut. Jak? Pomysł na przepis i wykonanie krok po korku poniżej.
Komentarze