Kolorowe kopytka to pyszny pomysł na obiad. Takie danie znika w kilka chwil

Kolorowe kopytka to pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Dzięki burakom zyskały całkiem nową formę!
Kolorowe kopytka na obiad
Kopytka to jedne z naszych ulubionych dodatków do obiadu. Pasują fantastycznie do sosów, dań mięsnych i świetnie smakują też samodzielnie: z odrobiną masła lub bułką tartą.
Postanowiliśmy je trochę odmienić i klasyczny przepis połączyliśmy z burakami. Dzięki temu prezentują się znakomicie. Jest to też świetny pomysł na przemycenie dodatkowej porcji warzyw do diety. Dzieci nie wyczują buraka, a chętnie zjedzą urocze, kolorowe kluseczki.
Jakie ziemniaki na kopytka?
Odpowiedni dobór ziemniaków na kopytka ma duże znaczenie. Jeśli wybierzesz takie, które mają w sobie skrobi będą dość wodniste, przez co trzeba będzie dodać więcej mąki.
Sięgnij po ziemniaki typu C. Mają w sobie dużo skrobi, a po ich ugotowaniu pozostają dość mączyste. Dzięki temu sprawdzą się idealnie do kopytek, knedli, pyz i podobnych potraw.
Komentarze