Kolorowe szaszłyki z kurczakiem i warzywami z piekarnika. Pomysł na chrupiącą przekąskę

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem i warzywami to fantastyczny pomysł na chrupiącą przekąskę, która sprawdzi się nie tylko w sezonie grillowym. Z łatwością przygotujesz je w swoim piekarniku.

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami z piekarnika. Jak zrobić?

Chociaż szaszłyki z kurczakiem i warzywami kojarzą się nam głównie z sezonem grillowym, to bez problemu możesz przygotować je również wtedy, gdy aura za oknem nie zachęca do rozpalania grilla. Do przygotowania takiej chrupiącej przekąski wystarczy piekarnik.

Szaszłyki to również świetny sposób na to, żeby przemycić do swojego posiłku dodatkową porcję warzyw. Chrupiąca panierka z dodatkiem przypraw sprawi, że każdy oniemieje z zachwytu. Takich szaszłyków z kurczakiem z piekarnika jeszcze nie jadłeś/aś!

Jakie mięso i warzywa na szaszłyki z piekarnika?

W naszym przepisie wybraliśmy kurczaka, ale możesz również sięgnąć po pierś z indyka. Jeśli chodzi o warzywa – postawiliśmy na paprykę, cukinię i bakłażana, które dostępne są cały rok. Możesz jednak śmiało eksperymentować. Świetnie sprawdzą się tutaj również cebula czy pieczarki.

Dzięki temu, że pieczemy nasze szaszłyki z kurczakiem i warzywami w piekarniku, to są one lżejszą przekąską.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×