Krucha tarta z jabłkami

krucha tarta z jabłkami

Krucha tarta z jabłkami z tego przepisu to prawdziwy strzał w 10. Nie może zabraknąć jej w Twoim jesiennym menu. Na pewno zrobi prawdziwą furorę i to nie jeden raz!

Zanim przejdziemy do szczegółów przepisów, warto w kilku słowach przybliżyć historię tarty. Wypiek ten wywodzi się z kuchni francuskiej. Występuje w formie na słodko i na słono. Bazą tego pysznego arcydzieła może być zarówno ciasto kruche, francuskie, jak i drożdżowe.

Dziś pokażemy Ci, jak przygotować idealną tartę na słodko. Połączymy ją z pysznym kremem na bazie mielonych migdałów oraz soczystymi jabłkami. Obok takiej kombinacji smakowej nie da przejść się obojętnie, zresztą za moment sama się o tym przekonasz. Zarówno spód, jak i nadzienie do naszego wypieku przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Rogaliczki z dynią – jesienny deser w wersji mini


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×