Leczo z cukinią i kiełbasą – składniki. Przepis naszej babci

Nasza babcia Józia to prawdziwa mistrzyni kuchni. Na jej przysmaki zjeżdża się cała rodzina. Podejrzeliśmy przepis na leczo z cukinią i kiełbasą, który od lat ma w swoim zeszycie z przepisami. Jakie składniki są potrzebne? Zobacz, jak je przygotować.

Jak zrobić leczo z cukinią i kiełbasą? Składniki i przygotowanie

Leczo to jedna z potraw, której specjalnie nie trzeba przedstawiać. Robiły ją nasze babcie, mamy i my. Węgierskie leczo to jedno z popisowych dań naszej babci, które przygotowuje zawsze, gdy zjeżdżają się do niej wnuki. Idealnie rozgrzewa od środka i jest bardzo sycące.

Dziś zdradzimy Ci, jak przygotować perfekcyjne leczo z cukinią i kiełbasą – przepis, który pokochasz.

W dobrym leczo nie może zabraknąć dużej ilości warzyw i przypraw. Mięsną wkładkę stanowi tam dobrej jakości kiełbasa. Leczo najlepiej podawać z pieczywem, które maczamy w sosie. Musisz spróbować!

Przepis na leczo z cukinią i kiełbasą poniżej. Składniki i przygotowanie pokazujemy krok po kroku.

Zobacz także: Makaron z klopsikami z piekarnika. Pomysł na jednogarnkowy obiad


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×