Łosoś z piekarnika ze szpinakowym farszem. Przepis, składniki i wykonanie

Łosoś z piekarnika w towarzystwie kremowego nadzienia ze szpinakiem to pomysł na obiad, którym zachwycisz całą swoją rodzinę. Zdrowa i pyszna propozycja! Jak zrobić?

Łosoś z piekarnika ze szpinakowym farszem – jak zrobić?

Łosoś i szpinak to połączenie, które zna każdy. Tym razem postanowiliśmy je przygotować je nieco inaczej i pyszny farsz ze szpinaku, fety i serka wsunęliśmy do środka świeżej ryby. Tak zapieczony kawałek łososia smakuje i prezentuje się znakomicie. Oto przepis na łososia z piekarnika ze szpinakowym farszem.

Nie da się ukryć, że większość Polaków za rzadko sięga po ryby. Według zaleceń dietetyków i lekarzy powinniśmy spożywać ryby nawet 3 razy w tygodniu. Łosoś to znakomite źródło białka i aminokwasów, których nasz organizm sam nie jest w stanie wytworzyć. W każdej formie stanowi bogactwo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów omega-3, niezwykle cennych dla organizmu.

Łosoś z piekarnika z farszem – krok po kroku

Pokażemy Ci przepis, dzięki któremu przygotujesz fantastycznego łososia. Nie będzie wysuszony, a sam farsz smakuje tak pysznie, że na pewno nikt nie oprze się tej potrawie.

Jak zrobić łososia z piekarnika ze szpinakowym farszem? Przepis poniżej.

Farsz do łososia przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz również: piersi z kurczaka zapiekane pod farszem


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×