Przepis na chrupiącą bagietką czosnkową. Lepsza niż ze sklepu

mega chrupiąca bagietka czosnkowa domowej roboty

Z tym szybkim i prostym przepisem bagietka czosnkowa w genialnym wydaniu pojawi się w Twojej kuchni jeszcze dziś. Jakich składników potrzebujesz i jak długo ją piec? Tego wszystkiego dowiesz się już za moment!

Bagietka czosnkowa- prosty przepis

Bagietka to rodzaj długiego i cienkiego pieczywa, które wywodzi się z kuchni francuskiej. Nic więc dziwnego, że bardzo często określa się je mianem bułki paryskiej lub francuskiej. Jest mega chrupiąca z zewnątrz, a jednocześnie w środku jest idealnie miękka. Podobno dobrą bagietkę można rozpoznawać właśnie po tym, że po ściśnięciu jej, wraca do pierwotnego kształtu.

Pomysłów na podanie bagietki jest cała masa. We Francji często serwuje się ją na słodko z dżemem lub kremem czekoladowym. Z kolei klasyka znana na całym świecie to połączenie bagietki z szynką, serem i zieloną sałatą. My dzisiaj postawiliśmy na bagietkę z masłem czosnkowym.

Domowa bagietka czosnkowa- lepsza niż ze sklepu

Pyszne pieczywo połączone z masłem czosnkowym w zapieczonej wersji może być samo w sobie szybki i prostym przepisem zarówno na smaczną kolację, jak i szybką przekąskę na ciepło. Oczywiście możesz dodać bonusowo ulubione składniki. Sprawdza się zarówno jako dodatek do sałatek czy zup, jak i solo.

Bagietkę czosnkową można kupić w piekarniach i większych marketach. My jednak chcemy pokazać Ci dzisiaj, że zrobienie domowej bagietki czosnkowej jest bardzo proste. Już nigdy nie sięgniesz po sklepową!

Zobacz także: Szybkie sushi


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×