Muffiny jajeczne z salami. Pięć składników, które odmienią Twoje śniadanie

Muffiny jajeczne sprawdzą się idealnie na śniadanie. Pięć prostych składników odmieni Twój posiłek i sprawi, że będzie to niesamowita uczta!
Muffiny śniadaniowe
Chociaż zwykle śniadanie kojarzą nam się z posiłkiem jedzonym w biegu, kanapkami i owsiankami, to raz na jakiś czas warto zmienić coś w swojej rutynie. Muffiny jajeczne z salami sprawdzą się znakomicie na leniwe, weekendowe śniadania
Pyszny i prosty przepis na śniadanie
Muffiny zamknięte w kubeczku z salami będą świetną alternatywą dla jajek sadzonych i dla jajecznicy. Pięć składników sprawi, że śniadanie stanie się wyjątkowym posiłkiem. Do środka możesz dorzucić również drobno pokrojone warzywa: paprykę, cebulę, kukurydzę czy szczypiorek. To świetna baza do eksperymentów.
Najlepiej smakują na ciepło. Salami jest dość tłuste, więc to zdecydowanie nie jest najlżejsze z możliwych śniadań. Smakuje jednak tak niesamowicie, że warto czasami zgrzeszyć.
Składniki, przygotowanie pokazujemy Ci niżej, krok po kroku przeprowadzając Cię przez cały proces.
Komentarze