kotlet schabowy w majonezie

Kotlet schabowy to absolutna klasyka i stały gość w wielu polskich domach. Nieco zmodyfikowaliśmy przepis i dodaliśmy jeden składnik, który odmieni całe danie. Oto przepis na najlepszy kotlet schabowy.

Najlepszy kotlet schabowy – przepis i wykonanie

Kotlety schabowe to danie, które od zawsze kojarzy nam się z obiadem u mamy. Dźwięk tłuczonego mięsa w każdą niedzielę roznosił się po klatce schodowej.

Postanowiliśmy nieco odświeżyć klasyczny przepis i przygotować go w innej wersji. Dzięki jednemu składnikowi mięso jest jeszcze bardziej soczyste i delikatne – to sprawi, że zrobić najlepszy kotlet schabowy. Marynatę do mięsa przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Schabowy w majonezie. Naszym sekretem jest majonez, który dodajemy do panierki. Wszystko możesz przygotować dzień wcześniej, więc to idealny przepis dla zabieganych. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie ziemniaków i surówki- obiad jak u mamy! Mięso pozostawione na kilka godzin w marynacie z majonezu, soku z cytryny i ziół staje się bardziej kruche i soczyste. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na najlepszy kotlet schabowy.

Zobacz również: Udka faszerowane pieczarkami i serem


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×