Pancakes z karmelizowanymi jabłkami

pancakes z karmelizowanymi jabłkami

Pancakes z karmelizowanymi jabłkami to nasz najnowszy hit. Kiedy je serwujemy, nasi bliscy zawsze proszą nas o dokładkę. Ty również pokochasz je od pierwszego kęsa.

Zanim przejdziemy do szczegółów przepisu, warto zauważyć, że naleśniki są znane na całym świecie. I można wyliczyć wiele form ich przygotowania oraz podania – zarówno na słodko, jak i na słono. My dziś postawiliśmy na klasykę i kultowe jednocześnie pancakes, które pochodzą z kuchni amerykańskiej. Są mega puszyste i miękkie jednocześnie, dlatego nie sposób im odmówić. Co więcej, możesz serwować je zarówno na śniadanie, obiad, kolację, jak i deser. Czego chcieć więcej?

Ciasto na nasze naleśniki w stylu amerykańskim przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Bananowa owsianka z blendera


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×