Pasta z pieczonej papryki i fety. Idealna na kanapki. Jak zrobić?

Pasta z pieczonej papryki i fety to idealny przepis na śniadanie. Świetnie sprawdzi się w roli smarowidła na kanapki. Jak zrobić pastę kanapkową?

Pasta z pieczonej papryki i fety – jak zrobić?

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – o tym słyszymy nie od dziś. Warto zadbać o to, żeby dobrze rozpocząć dzień i zdobyć energię na cały poranek. Zdrowe i smaczne śniadania to coś, co po prostu kochamy.

Pasty kanapkowe to szybkie rozwiązanie. Wystarczy poświęcić kilka minut na przygotowanie, a pasta będzie czekała w lodówce na zjedzenie przez kilka dni. Jak zrobić pastę z pieczonej papryki i fety?

Naszą pastę przygotowaliśmy dzisiaj z pieczonej papryki i fety. Lekko ostre i kremowe smarowidło przypomina nieco grecką pastę htipit. Świetnie pasuje do pieczywa i pity, możesz dodać ją również do kaszy kuskus z warzywami.

Przepis na pastę z pieczonej papryki i fety, składniki i wykonanie krok po kroku poniżej.

Zobacz również: Papryka faszerowana mięsem mielonym


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×