Pieczeń z mięsa mielonego w boczku z ziemniaczanym farszem. Składniki i przygotowanie

pieczeń w boczku

Pieczeń z mięsa mielonego to świetny pomysł na pyszny obiad. Prosty przepis przygotujesz z łatwością dla całej Twojej rodziny. Odpowiednia mieszanka przypraw, aromatyczny sos, boczek…na samą myśl cieknie nam ślinka!

Jak zrobić pieczeń z mięsa mielonego

Wiele osób taką formę pieczeni nazywa pieczenią rzymską lub klopsem i dodaje do środka ugotowane na twardo jajko. Taka forma często spotykana jest na wielkanocnym stole.
Naszą pieczeń zrobiliśmy bez jajka, dorzuciliśmy za to sos, który sprawia, że staje się daniem obiadowym. Możesz podać ją  w towarzystwie pysznej, domowej surówki.

Ostudzona pieczeń z mięsa mielonego sprawdzi się również jako przekąska na zimno do pracy. Dzięki temu na pewno nie zmarnujesz resztek z obiadu.

Mięso do pieczeni rzymskiej

Do przygotowania możesz użyć dowolnego mięsa : świetnie sprawdzi się zarówno wołowe, wieprzowe jaki te z indyka. Możesz też mieszać różne rodzaje mięsa. W ten sposób za każdym razem ta pieczeń będzie smakowała trochę inaczej. Jeśli masz możliwość zmielenia mięsa w domu- zrób to najmniejszych oczkach Twojej maszyny.

Te danie jest mało skomplikowane, ale bardzo efektowne. I co najważniejsze- przygotowanie go jest naprawdę proste. Pieczeń z mięsa mielonego w boczku z dodatkiem sosu pomidorowego skradnie Twoje serce. Nadziana tłuczonymi ziemniakami potrawa wypełni pysznym zapachem cały Twój dom. To wszystko dzięki odpowiednim przyprawom 🙂

Nasz dzisiejszy przepis przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×