Karkówka przekładana cebulą i ogórkami. W musztardzie z ziemniaczanymi talarkami

pieczona karkówka faszerowana ogórkami z ziemniaczanymi talarkami

Karkówka przekładana cebulą i ogórkami. Jak zrobić pieczoną karkówkę? Jakie składniki będą potrzebne?

Karkówka przekładana cebulą i ogórkami – składniki i przygotowanie

Karkówka przekładana cebulą i ogórkami to pyszny obiad dla całej rodziny. Możesz przygotować ją na wiele różnych sposobów i z różnymi dodatkami. Dzisiaj stworzyliśmy faszerowaną karkówkę z ogórkami, cebulą i musztardą. Dzięki temu mięso jest kruche i soczyste!

Wybierz duży kawałek karkówki, 1 kg to minimum, żeby pieczeń ładnie wyglądała i była odpowiednio smakowała.

Jakie dodatki do karkówki? Nasze mięso podaliśmy dzisiaj z ziemniaczanymi talarkami, które upiekliśmy razem z karkówką. W ten sposób są idealnie miękkie i „przechodzą” aromatem pieczonego mięsa. Do obiadu dodaj swoją ulubioną surówkę lub sałatkę i pyszny obiad dla całej rodziny.

Przepis na karkówkę przekładaną cebulą i ogórkami poniżej. Sprawdź składniki i przygotowanie krok po kroku.

Ziemniaki do naszego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Kremowa zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem w pysznej marynacie


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×