Jak zrobić poncz świąteczny ze świeżych owoców? Przepis na amerykański napój

Poncz świąteczny ze świeżych owoców to „must have” podczas grudniowego biesiadowania w gronie najbliższych. To będzie prawdziwy hit!
Co to jest poncz?
Poncz do Europy przywędrował z Indii. W XVI wieku został sprowadzony do Wielkiej Brytanii, a na przestrzeni lat stał się bardzo popularny w różnych częściach Europy.
Można go pić zarówno na ciepło, jak i na zimno. Występuje najczęściej w wersji z alkoholem, ale możesz ten krok pominąć i stworzyć napój, który sprawdzi się również dla młodszych gości.
Przepis na poncz świąteczny. Jak zrobić po amerykańsku?
W amerykańskim ponczu świątecznym najlepsze jest to, że jego smak i skład należy w dużej mierze od Ciebie. Dodać ulubione owoce, mieszać przyprawy i łączyć smaki.
Poncz świąteczny warto zaserwować na imprezie. Często podaje się go w dużym naczyniu i nalewa do kubków chochelką.
Nasz dzisiejszy poncz przygotowaliśmy przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej marki Philips.
Zobacz także: Świąteczna szynka z jabłkami
Komentarze