Puszyste placuszki twarogowe. Wystarczą tylko cztery składniki

Placuszki twarogowe to pyszny przepis na śniadanie. Przygotowaliśmy je w nieco zdrowszej wersji, zamieniając cukier na erytrytol, a mąką pszenną na orkiszową.

Zdrowe placuszki z twarogu

Kiedy przyjdzie Ci ochota na pyszne, słodkie śniadanie, to sięgnij po ten przepis na twarogowe placuszki. Erytrytol to zdrowy słodzik, polecany dla osób, które chcą ograniczyć kalorie. Mąką orkiszowa jest za to świetnym zamiennikiem klasycznej, pszennej. Orkisz to tak naprawdę jedna z odmian pszenicy, ale jest praktycznie niemodyfikowana, przez co też zdrowsza.

Do usmażenia naszych placków wykorzystaliśmy olej kokosowy. Nie przeraź się jego ilością, bo wbrew pozorom placki nie wchłoną tak dużo tłuszczu. Możesz oczywiście usmażyć też placuszki na patelni z powłoką nieprzywierającą bez dodatku żadnego oleju. Wybór należy do Ciebie!

Placuszki na śniadanie

Placuszki z twarogu świetnie sprawdzą się na śniadanie. Podaj je z odrobiną jogurtu i ulubionymi owocami- taka uczta to coś, co kochamy! Delikatne i puszyste placki przygotujesz w kilka chwil.

Zobacz również: jajeczna tarta z pomidorkami


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×