Quesadilla z awokado i jajkami na ciepło. Jak serwować? Prosty przepis na śniadanie

Quesadilla z awokado i jajkami na ciepło to prosty przepis, który pokochasz od pierwszego kęsa. Jak serwować? Jakie dodatki wybrać? Oto nasz pomysł na śniadanie z awokado.

Quesadilla z awokado i jajkami na ciepło. Jak zrobić?
Chociaż quesadilla kojarzy nam się głównie z daniem obiadowym, to w wersji śniadaniowej smakuje równie dobrze. Miejsce dość ciężkiego, mięsnego farszu zajęły jajka i awokado. Całość wzbogaciliśmy ciągnącym się serem i chrupiącym boczkiem.


Kiedy znudzą Ci się już kanapki, to warto sięgnąć po coś nowego. Do przygotowania pysznej i pożywnej quesadilli z awokado i jajkami na ciepło potrzebujesz jedynie patelnię. Zrobienie tego pysznego śniadania zajmie Ci tylko chwilę, a sam placek pokochasz od pierwszego kęsa.


Z czym serwować quesadillę? Możesz również trochę eksperymentować: dodać trochę świeżej kolendry, papryki, pomidorki koktajlowe. Quesadilla z awokado i jajkami na ciepło świetnie sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na kolację, a gdy zostanie Ci porcja, to możesz zapakować ją ze sobą i zabrać na drugie śniadanie do szkoły czy pracy.
Będzie smacznie, kolorowo i zdrowo jednocześnie. Poniżej składniki, wykonanie krok po korku, czyli przepis na quesadillę z awokado i jajkami na ciepło. Sprawdź, z jakim sosem i dodatkami podawać najlepiej.
Zobacz także: Śniadaniowe enchilady – tortilla w nowym wydaniu


Komentarze