Rolada z indyka z jajkiem. Prosty przepis i przygotowanie krok po kroku

Rolada z mięsa mielonego z indyka z jajeczną wkładką to pyszny przepis na elegancki obiad. Przygotowanie jest banalnie proste.
Jajeczną wkładkę do tego przepisu przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.
Rolada z mięsa mielonego
Kiedy myślimy o roladzie, to pierwszym skojarzeniem są piersi z kurczaka lub indyka. Okazuje się, że również mięso mielone świetnie sprawdzi się przy przygotowaniu rolady.
Wykorzystaliśmy mięso mielone z indyka. Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Chociaż częściej wybieramy pierś z indyka, to warto również sięgnąć po jej mieloną wersję.
Przepis na obiad z mięsem z indyka
Do środka rolady włożyliśmy jajko w nieco innej odsłonie. Połączyliśmy je z mlekiem i przyprawami, tworząc pyszny omlet, którym nadzialiśmy mięso mielone z indyka.
Zobacz także: Tarta z łososiem i brokułami
Komentarze