Roladki cordon bleu z zakręconymi ziemniakami. Sprawdzony przepis na obiad

roladki cordon bleu z zakręconymi ziemniakami

Dziś przychodzimy z pomysłem na genialny obiad dla całej rodziny. Roladki cordon bleu z zakręconymi ziemniakami spiszą się w tej roli idealnie!

Cordon bleu w formie roladek

Genialne cordon bleu pochodzi z kuchni szwajcarskiej i jest to mięsne danie podawane w chrupiącej panierce. Na tamtejszych stołach pojawiło się w latach 40. XX wieku. Początkowo w skład pysznej kombinacji smakowej wchodziły sznycle cielęce, ser i szynka. Z biegiem lat, w różnych zakątkach świata, zaczęły powstawać ciekawe modyfikacje podstawowej receptury.

W naszej bogatej bazie z przepisami możesz znaleźć kilka ciekawych przepisów na przygotowanie cordon bleu. Dziś zrobimy to pyszne danie w formie małych drobiowych roladek z dodatkiem zakręconych pieczonych ziemniaków oraz pyszną fasolką szparagową. Obok tak pysznego trio nie sposób przejść obojętnie, o czym już za moment sama się przekonasz. Po prostu palce lizać!

Makaron ziemniaczany do naszego przepisu przygotowaliśmy w mgnieniu oka dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Zobacz także: Udka z kurczaka z kiełbasą zapiekane na ziemniaczanym makaronie


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×