PrzepisRóża z cukinii na cieście francuskim

Róża z cukinii na cieście francuskim

Róża z cukinii na cieście francuskim
Pyszności
14.01.2020 17:00, aktualizacja: 08.09.2020 16:49

Dziś mamy dla Ciebie coś zupełnie innego. Róża z cukinii na cieście francuskim już od pierwszego spojrzenia skradnie Twoje serce. Nie tylko świetnie smakuje, ale i obłędnie wygląda! Zresztą sama się o tym przekonaj ?

W przygotowaniu tej pysznej przekąski pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 300 g serek śmietankowy
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
  5. 1 szt. cukinia
  6. 2 szt. ciasto francuskie
  7. 300 g filet z łososia

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy robota kuchennego podziel cukinię na cienkie plastry.

Obraz

2. Czas na miks z serkiem śmietankowym. W tym celu połącz go ze szczypiorkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Podziel ciasto na poziome pasy. Następnie rozsmaruj na każdym kawałku mieszankę z serkiem. Nie zapomnij dodać również plastrów cukinii.

Obraz

4. Teraz zacznij zwijać w rulon poszczególne elementy, tworząc jedną całość.

Obraz

5. Z drugiego ciasta francuskiego wytnij koło, po czym zrób w nim otwory przy pomocy widelca.

Obraz

6. W środku (dookoła) ułóż kawałki łososia i pozawijaj wystające kawałki ciasta do środka. Ponacinaj na mniejsze kawałki...

Obraz

7. ...i obróć każdy element jak na zdjęciu poniżej. W centralnej części umieść ciasto francuskie z kawałkami cukinii. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

8. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także