Seleryba bez ryby. Wegański przepis na wigilijny stół.

Seleryba to pyszny, wegański przepis, który sprawdzi się na wiglijnym stole. Przypadnie do gustu nie tylko osobom na diecie roślinnej!

Wegański zamiennik ryby- seleryba

Po przejściu na dietę roślinną z powodów innych niż niechęć do smaku mięsa, szuka się rozwiązań, które mogą je zastąpić. I tak właśnie powstają wegańskie zamienniki, takie jak seleryba. Seler naśladuje tutaj smak ryby.
Z takiego przepisu ucieszą się nie tylko weganie! Wiele osób nie lubi zapachu, jaki w mieszkaniu unosi się po usmażeniu ryby. W tym przypadku ten problem rozwiązuje się sam.

Rybne kotlety wegańskie

Selera odpowiednio przyprawiliśmy i wrzuciliśmy do chrupiącej panierki. Dzięki temu znane warzywo nabrało zupełnie nowego charakteru i zamieniła się w pyszne kotlety „rybne”. Dla wielu osób może brzmieć to nieco egzotycznie, ale warto otworzyć się na nowe smaki i spróbować czegoś innego.
Możesz przygotować klasyczną rybę na wigilię i selerybę, która będzie ciekawym urozmaiceniem stołu.

Naszą rybę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×