Sernik z karmelizowanymi jabłkami. Na ciasteczkowym spodzie z karmelem. Prosty przepis

Sernik z karmelizowanym jabłkami na ciasteczkowym spodzie i z karmelem to prosty przepis na ciasto, które znika do ostatniego okruszka. Krok po kroku pokażemy Ci, jak zrobić idealny sernik!
Sernik z karmelizowanym jabłkami na ciasteczkowym spodzie i z karmelem – przepis
Jeśli masz dylemat: sernik czy jabłecznik, to my mamy rozwiązanie! Puszysty sernik z karmelizowanym jabłkami na ciasteczkowym spodzie i z karmelem to idealny przepis na jesień i zimę. W tym okresie pieczemy go przynajmniej kilkukrotnie i za każdym razem nie zostaje po nim nawet okruszek.
Masa sernikowa z cynamonem, goździkami i gałką muszkatołową genialnie komponuje się z jabłkami. Korzenne przyprawy wypełnią Twoją kuchnię takim aromatem, że wszyscy ze zniecierpliwieniem będą czekali, aż ciasto się upiecze. Jak zrobić sernik z karmelizowanym jabłkami na ciasteczkowym spodzie i z karmelem?
Nasz sernik z karmelizowanymi jabłkami przygotowaliśmy na ciasteczkowym spodzie. Uwielbiamy to rozwiązanie, bo przygotowanie spodu jest banalnie proste. Wystarczy pokruszyć zbożowe ciasteczka i wymieszać je z masłem. Dodaliśmy do tego jeszcze cynamon, żeby nasz sernik był jeszcze bardziej aromatyczny.
Zarówno spód, jak i masę sernikową, przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Rolada ze schabu z pieczarkami
Komentarze