Seromakowiec na święta. Przepis krok po kroku na rewelacyjne ciasto

makosernik

Sernikomakowiec to połączenie dwóch naszych ulubionych ciast. Nie wyobrażamy sobie bez nich świąt, a w takiej formie smakują po prostu obłędnie.

Ciasto na święta

Święta to nie tylko krokiety i pierogi, a także przepyszne słodkości. Postanowiliśmy przygotować pyszne ciasto, które łączy w sobie pyszną strukturę makowca i delikatny smak sernika. Całość wieńczy pyszna polewa kajmakowa i czereśnie w zalewie.

Prosty przepis na serkomakowiec

Seromakowiec to ciasto, które wbrew pozorom nie jest trudne w przygotowaniu. Spód powstał z części makowej, gdzie wykorzystaliśmy gotową masę. Oczywiście, masę makową możesz również przygotować samodzielnie. Długo pozostaje świeży.

Jak wybrać dobry ser twarogowy? Powinien być dwu- lub trzykrotnie zmielony, żeby miał gładką konsystencję, co gwarantuje piękny wygląd naszego makosernika. Możesz wybrać twaróg w wiaderku lub w kostce (ten musi zostać zmielony dodatkowo, więc jest przy tym więcej pracy).

Świąteczne ciasto przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×