Soczyste podudzia z kurczaka w sosie własnym. Super przepis. Lepsze niż z restauracji!

Podudzia z kurczaka w sosie własnym na bazie srirachy i jogurtu naturalnego to fantastyczny przepis na smaczną kolację i przekąskę na ciepło. Zobacz, jak zrobić ciekawe danie na bazie kurczaka.

Podudzia z kurczaka w sosie własnym – jak zrobić?
Kluczem do sukcesu w przygotowywaniu mięsa z kurczaka jest marynata. To ona nadaje smak i charakter każdemu daniu. Mamy sprawdzony przepis, który zamieni zwykłe podudzia z kurczaka w niesamowite danie rodem z amerykańskich restauracji.


Do przygotowania naszej marynaty będziesz potrzebować jogurtu naturalnego oraz kilku przypraw, które na pewno masz w domu – słodką i ostrą paprykę, kurkumę, garam masala oraz sól. Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki i połączysz z kawałkami kurczaka. To będzie prawdziwa uczta!


Nasze podudzia z kurczaka w sosie własnym o ostrej nucie. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie 5 składników. Co najważniejsze, jego ostrość możesz sam regulować i dostosować do swoich upodobań.
Przepis na podudzia z kurczaka w sosie własnym, składniki i wykonanie krok po kroku poniżej.
Podudzia z kurczaka do tego przepisu upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.


Zobacz także: Mini zapiekanki z bagietki na imprezę
Komentarze