Soczyste podudzia z kurczaka w sosie własnym. Super przepis. Lepsze niż z restauracji!

soczyste podudzia z kurczaka

Podudzia z kurczaka w sosie własnym na bazie srirachy i jogurtu naturalnego to fantastyczny przepis na smaczną kolację i przekąskę na ciepło. Zobacz, jak zrobić ciekawe danie na bazie kurczaka.

Podudzia z kurczaka w sosie własnym – jak zrobić?

Kluczem do sukcesu w przygotowywaniu mięsa z kurczaka jest marynata. To ona nadaje smak i charakter każdemu daniu. Mamy sprawdzony przepis, który zamieni zwykłe podudzia z kurczaka w niesamowite danie rodem z amerykańskich restauracji.

Do przygotowania naszej marynaty będziesz potrzebować jogurtu naturalnego oraz kilku przypraw, które na pewno masz w domu – słodką i ostrą paprykę, kurkumę, garam masala oraz sól. Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki i połączysz z kawałkami kurczaka. To będzie prawdziwa uczta!

Nasze podudzia z kurczaka w sosie własnym o ostrej nucie. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie 5 składników. Co najważniejsze, jego ostrość możesz sam regulować i dostosować do swoich upodobań.

Przepis na podudzia z kurczaka w sosie własnym, składniki i wykonanie krok po kroku poniżej.

Podudzia z kurczaka do tego przepisu upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Mini zapiekanki z bagietki na imprezę


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×