Schab duszony w mleku. Przepis na delikatny i soczysty obiad

Schab duszony w mleku to rewelacyjny przepis na obiad dla całej rodziny. Idealnie soczysty i kruchy w każdym kawałku!
Schab duszony w mleku – sprawdzony przepis
Przygotowanie duszonego schabu w mleku jest banalnie proste. Dzięki dodaniu do niego aromatycznych przypraw wraz z bulionem, mlekiem i cebulką powstaje gęsty sos, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do ziemniaków.
Wybierz ładny kawałek mięsa. Najlepiej sprawdzi się schab środkowy. Pamiętaj, żeby wziąć schab w kawałku, nie w plastrach. W przeciwnym wypadku może wyjść nieco suchy.
Delikatny i soczysty schab w mleku. Jak zrobić? Jak długo dusić?
Pieczony schab w mleku, to coś, co sprawdzi się na rodzinny obiad w gronie najbliższych. Mięso trzeba dusić przez 1,5 godziny, ale w tym czasie nie musisz robić nic więcej. Najlepiej smakuje podany z tłuczonymi ziemniakami i w towarzystwie ulubionej surówki.
Taki schab w mleku możesz z powodzeniem odgrzać następnego dnia, jeśli zostanie ci trochę z obiadu. Gwarantujemy jednak, że zniknie w mgnieniu oka!
Komentarze