Spaghetti z sosem pomidorowym i wołowiną. Jak zrobić szybki makaron z patelni?

Spaghetti z sosem pomidorowym to danie, które zna i lubi każdy. Dziś przygotowaliśmy je w innym wydaniu- całą potrawę przygotowaliśmy na jednej patelni.
Jak zrobić spaghetti- obiad dla całej rodziny
Jeśli mielibyśmy wskazać jedno z dań, które jest kultowe w każdym zakątku świata, z pewnością byłoby to spaghetti wywodzące się z kuchni włoskiej. Jest to rodzaj długiego i cienkiego makaronu, który powstaje z pszenicy durum. Zazwyczaj łączone jest z sosem pomidorowym, ale możesz tu również wykorzystać inne dodatki. Co więcej, spaghetti możesz serwować zarówno w wersji wegetariańskiej, jak i z mięsem – wołowiną, wieprzowiną i drobiem.
A skoro już o spaghetti mowa, warto podkreślić, że tego typu makaron powinien być przygotowywany w wersji al dente. Największym błędem, jaki można popełnić przy pracy z makaronem, jest właśnie jego rozgotowanie. Dlatego kluczem do sukcesu przygotowania pysznego spaghetti jest przypilnowanie makaronu podczas gotowania.
Jednogarnkowy makaron- przepis
Dziś klasyczne spaghetti połączyliśmy w ciekawy sposób z mieloną wołowiną. Idealnym uzupełnieniem jest tutaj domowej roboty sos pomidorowy. Całe danie zrobisz na zwykłej patelni.
Sos pomidorowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Tęczowe pancakes z blendera
Komentarze