Surówka z marynowanej marchewki w zalewie octowej. W lodówce może stać nawet miesiąc!

Surówka z marynowanej marchewki to szybki przepis na dodatek do obiadu. Zobacz, jak zrobić surówkę z marchewki w słoiku.

Surówka z marynowanej marchewki – jak zrobić w zalewie octowej?

Domowe sałatki i surówki to najlepszy pomysł na przemyceniem do swojej diety dodatkowej porcji warzyw. Nie ma chyba lepszego połączenia niż ziemniaki, mięso i surówka- większość z nas zjada taki zestaw każdego tygodnia!

Jeśli znudziły Ci się już klasyczne surówki, a na mizerię i sałatę ze śmietaną nie chcesz już patrzeć – spieszymy z pomocą! W naszej kuchni wyczarowaliśmy chrupiącą surówkę z marynowanej marchewki w zalewie octowej.

Ile można trzymać surówkę z marynowanej marchewki? Tak przygotowana surówka może stać w lodówce nawet 4 tygodnie! Dzięki temu zdrową przekąskę będziesz mieć zawsze pod ręką.

Przepis na surówkę z marynowanej marchewki znajdziecie poniżej. Jak ją zrobić? Jakie składniki są potrzebne? Jaki ocet polecamy? Sprawdź poniżej.

Marchewki w naszym przepisie nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×