Eklerki z mascarpone. Przepis na świąteczną przekąskę na słodko. Szybko i na ostatnią chwilę

Eklerki z mascarpone to idealny deser na świąteczny stół. W takiej odsłonie prezentują się znakomicie
Przepis na eklerki z mascarpone na święta. Jak zrobić?
Bazą idealnych eklerków z mascarpone jest oczywiście ciasto parzone. Formuje się je przy pomocy rękawa cukierniczego, a po upieczeniu i wystudzeniu dzieli na pół i wypełnia kremem. Mamy dla Ciebie sprawdzony przepis na ciasto parzone, które po prostu rozpływa się w ustach.
Jak zrobić mascarpone krem do eklerków?
Eklerki przypominają nieco w smaku karpatkę. Możesz wypełnić je kremem budyniowym, bitą śmietaną lub bitą śmietaną z mascarpone tak jak my. Prosty dodatek barwinka spożywczego nadaje im świąteczny charakter, ale możesz pominąć ten krok.
Zobacz także: Choinkowe brownie
Dokładny przepis na eklerki z mascarpone i wykonanie krok po kroku oraz lista składników poniżej.
Komentarze