Eklerki z mascarpone. Przepis na świąteczną przekąskę na słodko. Szybko i na ostatnią chwilę

świąteczne eklery

Eklerki z mascarpone to idealny deser na świąteczny stół. W takiej odsłonie prezentują się znakomicie

Przepis na eklerki z mascarpone na święta. Jak zrobić?

Bazą idealnych eklerków z mascarpone jest oczywiście ciasto parzone. Formuje się je przy pomocy rękawa cukierniczego, a po upieczeniu i wystudzeniu dzieli na pół i wypełnia kremem. Mamy dla Ciebie sprawdzony przepis na ciasto parzone, które po prostu rozpływa się w ustach.

Jak zrobić mascarpone krem do eklerków?

Eklerki przypominają nieco w smaku karpatkę. Możesz wypełnić je kremem budyniowym, bitą śmietaną lub bitą śmietaną z mascarpone tak jak my. Prosty dodatek barwinka spożywczego nadaje im świąteczny charakter, ale możesz pominąć ten krok.

Zobacz także: Choinkowe brownie

Dokładny przepis na eklerki z mascarpone i wykonanie krok po kroku oraz lista składników poniżej.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×