Świąteczne krokiety z grzybami i kapustą. Wyróżnia je jeden nietypowy składnik

Dziś przygotowaliśmy dla Was świąteczne krokiety z grzybami i kapustą kiszoną. Obok takiej kombinacji smakowej nie da przejść się obojętnie!

Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami to jedno z dań, bez których nie wyobrażamy sobie wigilijnej kolacji. Każdy w naszej rodzinie czeka na nie cały rok. Świetnie smakują jako chrupiący dodatek do aromatycznego barszczu, a kiszona kapusta komponuje się znakomicie z suszonymi grzybami.

Postanowiliśmy nieco podrasować znany wszystkim przepis i stworzyć ciasto na naleśniki, którym zaskoczysz swoich gości. Wyjątkowy smak podkreśla w nim kultowy Majonez Kielecki.

Naleśniki z dodatkiem majonezu są lekkie i nie wysychają tak łatwo, jak klasycznie przygotowane placki. Dzięki temu sprawdzą się idealnie do przygotowania krokietów. Koniecznie musisz wypróbować ten patent!

Zobacz także: Zapiekanka z kurczakiem i majonezem

 


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×