Świąteczny schab w sosie własnym. Jak upiec, żeby był soczysty?

świąteczny schab w sosie własnym

Świąteczny schab w sosie własnym podany z ziemniaczanym chrustem to gotowy przepis na grudniowy obiad dla całej rodziny. Tej receptury po prostu nie możesz przegapić!

Przepis na świąteczny schab

Genialny świąteczny schab wieprzowy połączyliśmy z suszonymi owocami, fenomenalnym sosem oraz ziemniaki w ciekawej formie. Taka kombinacja to gotowa receptura na świąteczny hit. W czasie pieczenia powstaje sos, który zwieńcza całe danie.

Jakie dodatki do schabu na święta?

Zamiast tradycyjnych ziemniaków do świątecznego schabu podaliśmy dzisiaj ziemniaczany chrust. Prezentuje się naprawdę niesamowicie na talerzu i nadaje nowy wygląd nawet tradycyjnym daniom. Dzięki temu, że dodaliśmy do środka przyprawy, to nie są one tylko nudnym dodatkiem.

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Ser camembert w cieście francuskim z bakaliami


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×