Szaszłyki z zoodlowanymi warzywami

szaszłyki z zoodlowanymi warzywami

Szaszłyki z zoodlowanymi warzywami  – i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich ciekawym posiłkiem. Na pewno będą zachwyceni!

Zanim jednak przejdziemy do przepisu, warto w kilku słowach przybliżyć kilka informacji o tej ciekawej potrawie. Szaszłyki najprawdopodniej wywodzą się z kuchni centralnej Azji. Mogą składać się z mięsnych kawałków, kolorowych warzyw lub miksu obu tych składników.

W przypadku pierwszego składnika stosuje się przeróżne gatunki mięsa – od jagnięciny, wieprzowiny, wołowiny po drób. Warto dodać, że mięso przed usmażeniem szaszłyków zazwyczaj poddawane jest procesowi marynaty. Dzięki temu całe danie nabiera dodatkowych smaków. Teraz przejdźmy do warzyw, możesz wykorzystać tu m.in. papryki, cebule, grzyby, pomidory. Na koniec musimy podkreślić, że nasze warzywa nabrały ciekawych kształtów przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Z podanych składników zrobisz 8 porcji, które z pewnością pozwolą Ci przygotować przepyszną ucztę dla całej Twojej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Zobacz także: Pulpety z indyka na parze


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×