Tort z gołąbków. Przykład obiadu na cały tydzień. Składniki, przygotowanie, przepis

Gołąbki to coś, co kocha chyba każdy. Przygotowaliśmy dla Ciebie nietypowy pomysł, dzięki któremu zaoszczędzisz sporo czasu i zachwycisz swoich gości!
Tort z gołąbków – przepis na pomysł na obiad
Kiedy myślimy o gołąbkach, to przed oczami mamy zwykle obraz skrupulatnie zawiniętych w kapustę małych „okazów”. Nie da się ukryć, że jest to potrawa czasochłonna- najpierw obgotowanie kapusty, później ryżu, zrobienie farszu, oddzielenie liści, zawijanie… Chociaż smak potrafi wiele wynagrodzić, to jednak w kuchni nad gołąbkami spędzamy naprawdę sporo czasu.
Postanowiliśmy to nieco zmienić i przygotowaliśmy gołąbki w innym wydaniu – to przepis na tort z gołąbków. W takiej formie prezentują się niesamowicie.
Gołąbkowy tort – jak zrobić?
Po pierwsze, omijasz efekt mozolnego zawijania. Po drugie, taki tort wygląda naprawdę elegancko! Kto powiedział, że torty muszą być słodkie- fan gołąbków będzie zachwycony 😉
Oczywiście, piszemy to z pewnym przymrużeniem oka, bo gołąbkowy tort nie wymaga żadnej specjalnej okazji.
Zobacz też: serowa zapiekanka z makaronem
Przepis na tort z gołąbków – jak zrobić krok po kroku i dokładna lista składników poniżej.
Komentarze