Tortilla z mięsem mielonym, guacamole i nachosami. Jak zrobić meksykańskiego wrapa?

chrupiący wrap z nachosami

Chrupiąca tortilla z mięsem mielonym, guacamole i nachosami to pyszny obiad w stylu meksykańskim. Pokażemy Ci, jak przygotować kolorową tortillę.

Tortilla z mięsem mielonym, guacamole i nachosami. Jak zrobić meksykańskiego wrapa?

Podróże można odbywać również w swojej kuchni. Te kulinarne są wspaniałą namiastką wakacji. Odkrywanie nowych smaków, składników i połączeń to coś, co kochamy.

Dzisiaj przygotowaliśmy w naszej kuchni wrapy – tortilla z mięsem mielonym, guacamole i nachosami. Jest to taka forma kanapek na ciepło, które swoim kształtem nawiązują bezpośrednio do meksykańskiego burrito.

Nasze placki tortilli wypełniliśmy mięsem mielonym, sosem serowym, aromatyczną salsą i domowym guacamole. To składniki, które kojarzą nam się nieodzownie z kuchnią meksykańską. Do środka dorzuciliśmy też nachosy, żeby całość była super chrupiąca.

Jak zrobić tortillę z mięsem mielonym, guacamole i nachosami? Przepis na meksykańskie wrapy poniżej. Sprawdź składniki i wykonanie.

Kolorowe wrapy przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Rolada wołowa z mozzarellą w chrupiącej panierce


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×