Chrupiące tosty z jajkiem i parówką. Przepis na tosty z patelni w 15 minut

jajeczne kanapki z chleba tostowego z parówką

Przepis na tosty z jajkiem i parówką. Dziś pokażemy Ci, jak w szybki i prosty sposób przygotować genialne jajeczne kanapki z chleba tostowego prosto z patelni. Ich przygotowanie zajmie Ci tylko 15 minut.

Przepis na tosty z jajkiem i parówką – jak zrobić szybkie śniadanie?

Śniadanie na ciepło to coś, co lubimy. Jednak rano nie zawsze mamy czas na przygotowanie skomplikowanych przepisów. Znaleźliśmy jednak rozwiązanie: jak zjeść rano coś ciepłego i jednocześnie nie tracić zbyt dużo czasu.

Nasze chrupiące tosty z jajkiem i parówką przygotujesz w niecałe 15 minut. Składniki są naprawdę proste i większość z nich znajdziesz w swojej lodówce. Zamiast parówek możesz sięgnąć po frankfurterki lub inne kiełbaski. Jak zrobić tosty z jajkiem i parówką?

Jak wybrać dobre parówki? Na co zwrócić uwagę?

Chociaż parówki wciąż budzą wiele kontrowersji i można znaleźć wiele osób, które uznają parówki za zło ostateczne. Od lat jednak dużo zmienia się w sklepach i bez większego problemu znajdziesz parówki o bardzo dobrym składzie.
Najważniejszą rzeczą jest to, ile mięsa znajdziesz w parówkach. Im więcej, tym lepiej! Minimum to 90%. Unikaj parówek, które w składzie mają mięso oddzielone mechanicznie (MOM) i których lista składników jest bardzo długa. Woda, sól, przyprawy, brak azotynu sodu, to najlepsze wyznaczniki.

Dzień Tosta – przepis na tosty z patelni

24 lutego przypada Dzień Tosta. Z tej okazji przygotowaliśmy jajeczne kanapki na bazie chleba tostowego, które świetnie sprawdzą się zarówno w roli szybkiego śniadania, jak i pysznej kolacji na ciepło. Od samego patrzenia robimy się głodni i coś nam mówi, że z Tobą będzie tak samo!

Przepis na tosty z jajkiem i parówką – składniki, wykonanie, czas pieczenia – poniżej.

Zobacz także: Tosty z patelni. Pomysł na błyskawiczne śniadanie


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×