PrzepisTosty z patelni. Pomysł na błyskawiczne śniadanie w zasięgu ręki

Tosty z patelni. Pomysł na błyskawiczne śniadanie w zasięgu ręki

Tosty z patelni. Pomysł na błyskawiczne śniadanie w zasięgu ręki
Pyszności
08.12.2021 07:30, aktualizacja: 20.01.2022 14:25

Dziś pokażemy Wam, jak w szybki i prosty sposób przygotować genialne tosty prosto z patelni. To będzie prawdziwy hit!

Pomysłów na błyskawiczne i nieskomplikowane śniadanie nigdy za wiele. Zwłaszcza w środku tygodnia, kiedy mamy masę obowiązków przed wyjściem do pracy. Dlatego też przychodzimy z genialnym pomysłem na pyszne danie prosto z patelni. Śniadanie na ciepło to idealny pomysł na grudniową ucztę, która skutecznie nas rozgrzeje nawet w największe mrozy. Co więcej, pyszne tosty z dodatkami dodadzą Ci energii do działania na cały dzień. Czego chcieć więcej?

Składniki

  1. 4 kanapki chleba tostowego
  2. 1/3 posiekanej cebuli
  3. 60 g gotowanej szynki
  4. 2 jajka
  5. 1 łyżeczka soli
  6. 1/2 łyżeczki pieprzu
  7. 2 łyżki masła
  8. 2 plastry żółtego sera
  9. ketchup do smaku

Składniki

Pracę nad błyskawicznym śniadanie rozpocznij od przygotowania składników.

W tym celu posiekaj drobno 1/3 cebuli. Następnie potnij w drobną kostkę szynkę gotowaną. Na koniec rozbij i wymieszaj dwa jajka w misce.

Obraz

Miks do tostów

Składniki mamy już gotowe, teraz wystarczy je tylko połączyć.

Wymieszaj składniki przy pomocy kuchennej rózgi lub łopatki. Nie zapomnij również o przyprawach. My postawiliśmy na klasykę - czyli sól oraz pieprz. Ty oczywiście możesz dodać inne ulubione przyprawy.

Obraz

W końcu to mają być Twoje tosty, więc muszą idealnie pasować pod Twoje kubki smakowe.

Smażenie tostów

Czas przygotować chleb tostowy.

Na rozgrzanej patelni rozpuść trochę masła. Następnie wytnij z każdej kromki chleba tostowego mały kwadrat. Tak przygotowane tosty ułóż na patelni, po czym umieść w środku wcześniej przygotowany jajeczny miks. Na wierzchu dodaj plaster sera i bezpośrednio na nim ułóż wcześniej wyciętą część chleba.

Obraz

Smaż tosty po 5 minut na każdej ze stron, aż nabiorą pięknego, złocistego koloru. Gotowe tosty możesz podawać solo lub z dodatkiem ketchupu. W zależności jaki wariant najlepiej Ci odpowiada.

Obraz

Oczywiście tosty smakują najlepiej na ciepło, więc nie zwlekaj z ich podawaniem. Smacznego!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także