Walentynkowe tosty francuskie w trzech odsłonach. Przepis na słodkie i słone śniadanie

walentynkowe tosty francuskie

Tosty francuskie to sprawdzony patent na wyjątkowe śniadanie. Ich przygotowanie jest naprawdę proste, a przy pomocy różnych składników stworzysz kombinacje. Oto przepis na tosty francuskie w trzech odsłonach.

Jak zrobić tosty francuskie w trzech odsłonach? Przepis

Jeśli zastanawiasz się, co kryje się pod nazwą „tosty francuskie”, to już spieszymy z pomocą. Są to po prostu kawałki pieczywa zanurzone w roztrzepanym mleku (lub mieszance mleka z jajkami) usmażone na patelni. Ot, taki nasz „chleb w jajku” tylko nazwany bardziej elegancko.

To świetne rozwiązanie, które pozwala nam uniknąć marnowania jedzenia. Prosty przepis na tosty francuskie w trzech odsłonach sprawia, że nawet czerstwe pieczywo zamienia się w pyszne danie.

Przepis jest szybki i sprawdzi się zarówno na leniwe, weekendowe śniadanie, jak i szybki posiłek w środku tygodnia. 

Święto Zakochanych przede wszystkim kojarzy się nam z motywem serduszka. Dlatego nie mogło zabraknąć go również w naszym dzisiejszym przepisie. Już za moment przygotujemy pyszne śniadanie prosto z patelni w 3 wariantach. Znajdziesz tutaj zarówno słodkie, jak i słone.

Jak zrobić tosty francuskie w trzech odsłonach? Jakie składniki i wykonanie sprawi, że przygotujesz przepyszne śniadanie? Sprawdź.

Zobacz także: Serduszka z ciasta francuskiego na słono


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×