Wegetariańska lasagne w stylu meksykańskim. Przepis, składniki i wykonanie

Wegetariańska lasagne w stylu meksykańskim to połączenie, któremu nie da się oprzeć. Nie odmówi jej nawet największy mięsożerca!

Wegetariańska lasagne w stylu meksykańskim. Jak zrobić?

Lazania kojarzy się nam głównie z płatami makaronu przełożonymi mięsem mielonym i sosem pomidorowym. W takiej tradycyjnej, włoskiej odsłonie jest naprawdę pyszna, ale czasem warto poeksperymentować. Dzisiaj w naszej kuchni powstał owoc romansu włoskiej kuchni z meksykańskimi smakami. I to wszystko w wersji wegetariańskiej!

Naszą wegetariańską lasagne w stylu meksykańskim wypełniliśmy po brzegi czarną fasolą (to dobre źródło białka na diecie wegetariańskiej), kukurydzą i aromatycznym sosem.

Wegetariańska lasagne w stylu meksykańskim z naszego przepisu wyróżnia się dodatkowo tym, że na próżno szukać w niej makaronu. Zastąpiliśmy go pszennymi tortillami, które jeszcze bardziej pasują do meksykańskiego klimatu naszej lasagne.

Jak zrobić wegetariańską lasagne w stylu meksykańskim? Jak długo piec? Niżej znajdziesz przepis, który krok po kroku pokaże Ci, jak przygotować wegetariańską lazanię.

Zobacz również: Zapiekane muszle makaronowe z ricottą


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×