Zakręcony chlebek czosnkowy domowej roboty. Jak zrobić odrywany chleb z czosnkiem?

zakręcony chlebek czosnkowy domowej roboty

Zakręcony chlebek czosnkowy w formie do pieczenia to sprawdzony przepis na imprezową przekąskę. Jak zrobić domowy chlebek czosnkowy i jak go zawinąć? Prosty przepis krok po kroku.

Zakręcony chlebek czosnkowy – jak zrobić?

Pieczywo czosnkowe to coś, co kochają chyba wszyscy. Połączenie domowego chleba z ziołowym masłem to sprawdzony patent na kolację na ciepło i przekąskę na spotkanie ze znajomymi. Jak zrobić zakręcony chlebek czosnkowy?
Przygotowanie takiego chlebka jest naprawdę proste. Pamiętaj jednak o tym, że musisz go odstawić do wyrastania, więc zarezerwuj sobie na to czas w ciągu dnia.
Wyrobione ciasto możesz też schować na noc do lodówki i upiec taki chlebek następnego dnia.

Zakręcony chlebek czosnkowy najlepiej smakuje na ciepło. Może być pysznym dodatkiem do pieczonych mięs czy szaszłyków, dodatkiem do sałatki czy po prostu samodzielną przekąską.

Najlepiej jest upiec go w keksówce – wtedy kawałki chleba najłatwiej się odrywa. W przepisie pokażemy Ci, jak zawinąć ciasto i umieścić je w formie.

Przepis na zakręcony chlebek czosnkowy poniżej. Jak zrobić? Składniki, wykonanie i przygotowanie krok po kroku.

Zobacz także: Rollsy z chleba tostowego z cynamonem


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×