Zielone naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem. Z pysznym farszem z mięsa i warzyw smakują obłędnie

zielone naleśniki ze szpinakiem

Zielone naleśniki z farszem z kurczakiem to pyszny pomysł na obiad. Aromatyczny farsz sprawi, że nawet niejadek chętniej sięgnie po dokładkę.

Naleśniki ze szpinakiem

Chociaż naleśniki kojarzą się na głównie ze słodkimi zawijasami z twarożkiem, dżemem lub czekoladą, to ich wytrawna odsłona również zasługuje na uwagę.
Przygotowanie ciasta na naleśniki na słono praktycznie nie różni się od tego klasycznego, na słodko. Oczywiście, zamiast cukru dodajemy szczyptę soli. I to tyle!
Możesz również pokusić się, tak jak my, o naturalne zabarwienie ciasta na piękny, zielony kolor. Jak to zrobić?
Podczas blendowania ciasta dodaj świeże liście szpinaku! Nie zmienią one za bardzo smaku, a sprawią, że naleśniki będą prezentowały się znakomicie.

Farsz do naleśników na słono

Nasze zielone naleśniki wypchaliśmy po brzegi pysznym farszem z kurczakiem i warzywami. Dzięki temu są naprawdę sycący i świetnie sprawdzą się zarówno na kolacje, jak i na obiad. Możesz jednak podać je z innym nadzieniem, na przykład serkiem śmietankowym i łososiem.

Mówi się, że pierwszy naleśnik to naleśnik na straty i często ląduje w koszu. Możesz jednak tego uniknąć. Wystarczy, że cierpliwie poczekasz, aż patelnia się rozgrzeje!

Idealnie gładkie ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Panierowane kulki z brokułami


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×