Aromatyczny krem z grzybów leśnych. Przepis krok po kroku na zupę grzybową

zupa grzybowa

Zupa grzybowa w postaci kremu to idealny pomysł na jesienno-zimowy obiad dla całej rodziny. Co więcej, korzystając z naszego przepisu, przygotujesz ją w mgnieniu oka. Czego chcieć więcej?

Za oknem prawdziwa jesień, a już za kilka tygodni powitamy zimę. W tym okresie każdemu z nas doskwiera zimno, dlatego warto wtedy wprowadzić do swojego menu rozgrzewający zupy, które przegonią skutecznie nawet największe chłody. Stąd też nasz dzisiejszy pomysł na obiad w postaci genialnego kremu z leśnych grzybów. Kiedy go serwujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Co więcej, jest bardzo prosty w przygotowaniu, dlatego świetnie sprawdzi się zarówno jako zupa w środku tygodnia, jak i pomysł na niedzielny obiad podczas wizyty teściów.

Nasza zupa stała się kremem dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.

Zobacz także: Pancakes z karmelizowanymi jabłkami


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×