Wirtualna Polska

3-kolorowa rolada

3-kolorowa rolada

Nasza dzisiejsza rolada może pochwalić się, aż 3 pięknymi i ciekawymi kolorami. To jednak nie wszystko. Połączyliśmy ją z serową mieszanką z koperkiem, uzyskując idealną kombinację ❤️

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu ciasta na roladę w 3 kolorach pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Zobacz także: Zupa szparagowa w postaci kremu

3 kolorowa rolada1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
3 kolorowa rolada
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Nadzienie
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania bazy na ciasto. W tym celu zblednuj: żółtka, śmietanę, olej roślinny, mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
    Zacznij od przygotowania bazy na ciasto. W tym celu zblednuj: żółtka, śmietanę, olej roślinny, mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Teraz podziel mieszankę na trzy porcje. Do pierwszej dodaj szpinak, do drugiej paprykę, a do 3 ser. Dokładnie zblenduj każdą część.
    Teraz podziel mieszankę na trzy porcje. Do pierwszej dodaj szpinak, do drugiej paprykę, a do 3 ser. Dokładnie zblenduj każdą część.
  3. Następnie dodaj do każdej mieszanki ubite białka i ostrożnie połącz.
    Następnie dodaj do każdej mieszanki ubite białka i ostrożnie połącz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na blaszce z papierem do pieczenia zrób kolorowe kleksy. Następnie piecz w piekarniku przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Na blaszce z papierem do pieczenia zrób kolorowe kleksy. Następnie piecz w piekarniku przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj nadzienie, łącząc ze sobą: serek śmietankowy, ricottę, świeży koperek, sól i pieprz.
    W międzyczasie przygotuj nadzienie, łącząc ze sobą: serek śmietankowy, ricottę, świeży koperek, sól i pieprz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Rozprowadź mieszankę na upieczonym i przestudzonym cieście. Zwiń w rulon i wstaw na 2 godziny do lodówki.
    Rozprowadź mieszankę na upieczonym i przestudzonym cieście. Zwiń w rulon i wstaw na 2 godziny do lodówki.
  7. Po tym czasie podziel na mniejsze kawałki i to wszystko! Smacznego 😉
    Po tym czasie podziel na mniejsze kawałki i to wszystko! Smacznego 😉
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×