3 kolorowa rolada

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Ciasto
Nadzienie
Sposób przygotowania
  1. Zacznij od przygotowania bazy na ciasto. W tym celu zblednuj: żółtka, śmietanę, olej roślinny, mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
  2. Teraz podziel mieszankę na trzy porcje. Do pierwszej dodaj szpinak, do drugiej paprykę, a do 3 ser. Dokładnie zblenduj każdą część.
  3. Następnie dodaj do każdej mieszanki ubite białka i ostrożnie połącz.
  4. Na blaszce z papierem do pieczenia zrób kolorowe kleksy. Następnie piecz w piekarniku przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj nadzienie, łącząc ze sobą: serek śmietankowy, ricottę, świeży koperek, sól i pieprz.
  6. Rozprowadź mieszankę na upieczonym i przestudzonym cieście. Zwiń w rulon i wstaw na 2 godziny do lodówki.
  7. Po tym czasie podziel na mniejsze kawałki i to wszystko! Smacznego 😉
3-kolorowa rolada
Najlepszy przepis na 3-kolorową roladę z serowym farszem 😘 Idealna przekąska na każdą okazję 👍

Nasza rolada nabrała kolorowych rumieńców 😊 Nie dość, że świetnie się prezentuje, to jeszcze obłędnie smakuje 😍SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3a3MEv5PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/296210

Opublikowany przez Pyszności Poniedziałek, 20 kwietnia 2020