Kategorie Blender próżniowyPhilipsPrzepisyŚniadania

3 pasty z blendera

3 pasty z blendera stały się hitem w naszych domach. Nasi bliscy nie potrafią się im oprzeć i z Tobą będzie tak samo. Do wyboru masz pastę z pieczonej papryki, korzenną i dyni. Jest z czego wybierać!

Nasze pasty przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Wigilijna zupa grzybowa w formie kremu

3 pasty z blendera3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pasta z dyni
Pasta z pieczonej papryki
Pasta korzenna

Sposób przygotowania:

Pasta z pieczonej papryki
  1. Aby przygotować pierwszą pastę, wystarczy, że połączysz w blenderze: upieczone papryki i czosnek, oliwę z oliwek, krakersy, orzechy włoskie, kmin rzymski oraz chilli. Pastę przełóż do słoiczka.
    Aby przygotować pierwszą pastę, wystarczy, że połączysz w blenderze: upieczone papryki i czosnek, oliwę z oliwek, krakersy, orzechy włoskie, kmin rzymski oraz chilli. Pastę przełóż do słoiczka.
Pasta korzenna
  1. Umieść w garnku: bulion warzywny, marchewkę, cebulę, pietruszkę, ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotuj przez 25-30 minut.
    Umieść w garnku: bulion warzywny, marchewkę, cebulę, pietruszkę, ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotuj przez 25-30 minut.
  2. Następnie przełóż warzywa i wywar do blendera (1/2 szkl.), pestki słonecznika, kmin rzymski, słodką paprykę i sól. I gotowe.
    Następnie przełóż warzywa i wywar do blendera (1/2 szkl.), pestki słonecznika, kmin rzymski, słodką paprykę i sól. I gotowe.
Pasta z dyni
  1. I na koniec połącz w blenderze: puree z dyni, sok pomarańczowy, upieczoną cebulę, oliwę z oliwek, curry, sól i erytrytol.
    I na koniec połącz w blenderze: puree z dyni, sok pomarańczowy, upieczoną cebulę, oliwę z oliwek, curry, sól i erytrytol.
  2. Gotowe pasty serwuj z pieczywem lub krakersami. Smacznego!
    Gotowe pasty serwuj z pieczywem lub krakersami. Smacznego!
313647