PrzepisŚniadanie3 pasty z blendera

3 pasty z blendera

Pyszności
10.10.2020 17:00, aktualizacja: 30.12.2020 11:32

3 pasty z blendera stały się hitem w naszych domach. Nasi bliscy nie potrafią się im oprzeć i z Tobą będzie tak samo. Do wyboru masz pastę z pieczonej papryki, korzenną i dyni. Jest z czego wybierać!

Nasze pasty przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Pasta z pieczonej papryki

  1. 1/3 szkl. orzechy włoskie
  2. 1/3 szkl. krakersy
  3. 1 łyżeczka kmin rzymski
  4. 1/2 łyżeczki chili
  5. 2-3 szt. papryka pieczona, bez skórki
  6. 2 ząbki czosnek pieczone
  7. 1/3 szkl. oliwa z oliwek

Pasta korzenna

  1. 1 szt. marchewka
  2. 1 szt. pietruszka
  3. 1 szt. cebula
  4. 400 ml bulion warzywny
  5. 1/4 szkl. pestki słonecznika
  6. 1 łyżeczka kmin rzymski
  7. 2 szczypty sól z podziałem na pół
  8. 1 łyżeczka słodka papryka
  9. kilka szt. ziele angielskie;
  10. 2 szt. liście laurowe

Pasta z dyni

  1. 1 szt. dynia w postaci puree mała
  2. 100 ml sok pomarańczowy
  3. 1/4 szkl. oliwa z oliwek
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 łyżeczka curry
  6. 1 łyżeczka erytrytol
  7. 1 szt. cebula upieczona

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszą pastę, wystarczy, że połączysz w blenderze: upieczone papryki i czosnek, oliwę z oliwek, krakersy, orzechy włoskie, kmin rzymski oraz chilli. Pastę przełóż do słoiczka.

Obraz

2. Umieść w garnku: bulion warzywny, marchewkę, cebulę, pietruszkę, ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotuj przez 25-30 minut.

Obraz

3. Następnie przełóż warzywa i wywar do blendera (1/2 szkl.), pestki słonecznika, kmin rzymski, słodką paprykę i sól. I gotowe.

Obraz

4. I na koniec połącz w blenderze: puree z dyni, sok pomarańczowy, upieczoną cebulę, oliwę z oliwek, curry, sól i erytrytol.

Obraz

5. Gotowe pasty serwuj z pieczywem lub krakersami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także