4 pomysły na wielkanocne przekąski

Co powiesz na wielkanocne przekąski w ciekawym wydaniu? Dziś przygotowaliśmy, aż 4 genialne pomysły, które zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem 🥰



Do przygotowania faszerowanych jajek wykorzystaliśmy robota kuchennego marki Philips.
Zobacz także: Mazurek pomarańczowy
Składniki:
PorcjeSerowe tulipany
- 200 g twarożek ziołowy
- 14 szt. pomidorki koktajlowe
- 2 pęczki szczypiorek
Faszerowane jajka
- 10 szt. jajka ugotowane na twardo
- 100 g serek śmietankowy
- 80 g łosoś wędzony
- 1 pęczek szczypiorek
- 1 szczypta pieprz
Marchewkowe przekąski
- 2 arkusze ciasto francuskie
- 200 g twarożek ziołowy
- 1 pęczek pietruszka
Sakiewki z sałatką jarzynową
- 10 plastrów szynka
- 80 g sałatka jarzynowa
- 1 pęczek pietruszka


Sposób przygotowania:
Serowe tulipany
- Przełóż serek ziołowy do rękawa cukierniczego.
- Następnie ponacinaj każdego pomidorka koktajlowego (jak na zdjęciu poniżej). Z drugiej strony przy pomocy wykałaczki zrób dziurkę i umieść w niej szczypiorek. W wyciętym otworze umieść serek ziołowy.
- I gotowe!


Faszerowane jajka
- Ponacinaj jajka ugotowane na twardo jak na zdjęciu poniżej.
- Umieść w robocie kuchennym: 2 jajka ugotowane na twardo, serek śmietankowy, łososia wędzonego, szczypiorek i pieprz.
- Powstały farsz umieść w wyciętych białkach.


Marchewkowe przekąski
- Przygotuj formę, dzięki której upieczesz rożki z ciasta francuskiego. Przygotowane rożki wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- W środku umieść twarożek ziołowy.
- I dodaj do każdej marchewki świeżą pietruszkę.


Sakiewki z sałatką jarzynową
- Na plastrze szynki umieść trochę sałatki jarzynowej.
- Zwiń w sakiewkę i zabezpiecz przy pomocy natki pietruszki.
- Smacznego!


Komentarze