4 pomysły na wielkanocne przekąski

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Serowe tulipany
Faszerowane jajka
Marchewkowe przekąski
Sakiewki z sałatką jarzynową
Sposób przygotowania
Serowe tulipany
  1. Przełóż serek ziołowy do rękawa cukierniczego.
  2. Następnie ponacinaj każdego pomidorka koktajlowego (jak na zdjęciu poniżej). Z drugiej strony przy pomocy wykałaczki zrób dziurkę i umieść w niej szczypiorek. W wyciętym otworze umieść serek ziołowy.
  3. I gotowe!
Faszerowane jajka
  1. Ponacinaj jajka ugotowane na twardo jak na zdjęciu poniżej.
  2. Umieść w robocie kuchennym: 2 jajka ugotowane na twardo, serek śmietankowy, łososia wędzonego, szczypiorek i pieprz.
  3. Powstały farsz umieść w wyciętych białkach.
Marchewkowe przekąski
  1. Przygotuj formę, dzięki której upieczesz rożki z ciasta francuskiego. Przygotowane rożki wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. W środku umieść twarożek ziołowy.
  3. I dodaj do każdej marchewki świeżą pietruszkę.
Sakiewki z sałatką jarzynową
  1. Na plastrze szynki umieść trochę sałatki jarzynowej.
  2. Zwiń w sakiewkę i zabezpiecz przy pomocy natki pietruszki.
  3. Smacznego!