4 smaki na kurczaki

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Marynata z kminem rzymskim i czosnkiem
Marynata z mlekiem kokosowym
Marynata z octem jabłkowym
Marynata z natką pietruszki
Sposób przygotowania
  1. Aby przygotować marynatę z mlekiem kokosowym, w worku z suwakiem połącz ze sobą: pierś z kurczaka, mleko kokosowe, garam masala, słodką paprykę, czosnek w proszku, imbir mielony, chilli, kurkumę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  2. Marynatę z kminem i czosnkiem przygotujesz łącząc ze sobą kurczaka, oliwę z oliwek, czosnek w proszku, kmin rzymski, słodką paprykę, oregano, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Marynatę z octem jabłkowym przygotujesz przy pomocy: piersi z kurczaka, miodu, octu jabłkowego, oliwy z oliwek, musztardy, soli i pieprzu. Po raz kolejny dokładnie wymieszaj.
  4. I na koniec marynata z pietruszką. Zrobisz ją przy pomocy: kurczaka, oliwy, natki pietruszki, czerwonej cebuli, soku z cytryny, octu winnego, czosnku, soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj.
  5. Gotowe marynaty wstaw do zamrażarki i wyjmij w razie potrzeby. Smacznego!
4 smaki na kurczaki
4 smaki na kurczaki

Tak zamarynowanego kurczaka możecie zjeść od razu albo zamrozić i wykorzystać kiedy indziej! 👌PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/230431

Posted by Pyszności Fit on Thursday, November 8, 2018